اخذ اقامت ترکیه از طریق کار

اخذ اقامت ترکیه از طریق کار

اخذ اقامت ترکیه از طریق کار به چه صورت است؟ یکی از بهترین راه‌های اخذ اقامت در ترکیه از طریق کار است. افراد می‌توانند با دریافت ویزای کار، انجام کسب و کار و پرداخت مالیات در کشور ترکیه، تابعیت این کشور را به دست آورند. ترکیه یکی از کشورهای اقتصادی در جهان است که اقتصاد آن در حال حاضر رو به رشد بوده و دارای فرصت‌های شغلی مناسبی است.

شهروندان ایرانی می‌توانند بدون کار ویزای ترکیه را تا 3 ماه بگیرند ولی اجازه انجام کار نداشته و برای شروع کسب و کار در این کشور باید ویزای کاری را اخذ نمایند.

برای اخذ اقامت ترکیه از طریق کار می‌توانید در سایت‌های کاریابی این کشور جستجو کرده و برای آگهی‌های آن سایت‌ها درخواست بفرستید. از مهم‌ترین سایت‌های کاریابی ترکیه می‌توان به کاریار، صاحبین و … اشاره کرد.

از دیگر راه‌هایی که می‌توان در این کشور به جستجوی کار پرداخت، استفاده از روزنامه‌های محلی ترکیه است.

لازم به ذکر است که توانایی صحبت به زبان ترکی در این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا بسیاری از افراد توانایی صحبت کردن به زبان انگلیسی را نداشته و برای کار به دنبال کسی می‌گردند که بتواند به زبان ترکی صحبت کند.

برای این که بتوانید ویزای کاری کشور ترکیه را دریافت کنید باید پیشنهاد کاری از سوی کارفرما در ترکیه را داشته باشید که در این صورت درخواست اقامت به دو طریق انجام می‌شود.

اگر در داخل کشور ترکیه هستید، لازم است مدارک خود را به همراه پیشنهاد کاری به اداره مهاجرت ترکیه برده تا مجوز کار را اخذ نمایید. گفتنی است تا زمانی که اجازه کار از سوی اداره مهاجرت ثبت نشده است نمی‌توانید مشغول به کار شوید. نتیجه تایید مجوز کار تا 30 روز طول خواهد کشید. مدت اعتبار این ویزای کاری حداکثر 1 سال بوده و پس از یک سال می‌توانید آن را تمدید کنید.

اگر در خارج از کشور ترکیه هستید و پیشنهاد کاری به شما داده شده است، لازم است مدارک خود را به همراه پیشنهاد کاری به سفارت ترکیه برده تا ویزای کاری را اخذ نمایید. این مدارک شامل پاسپورت معتبر، یک قطعه عکس، مدارک پزشکی در رابطه با سلامت جسمانی فرد، دفترچه اقامتی، فرم پیشنهاد کاری و کد ملی مخصوص اتباع خارجی کشور ترکیه است. پس از گرفتن ویزای کاری لازم است فرد به خود کشور ترکیه سفر کند تا مجوز انجام کار را به صورت حضوری از مقامات این کشور دریافت نمایید. پروسه دریافت ویزای کاری از خارج از کشور تا 90 روز طول خواهد کشید.

خوب است بدانید که اگر در ترکیه دانشجو هستید و به دنبال انجام کاره نیمه وقتی می‌گردید، در این کشور موقعیت شغلی‌های بسیاری برای شما وجود دارد.

شرایط ویزای همراه در صورت اخذ اقامت ترکیه از طریق کار به چه صورت است؟

دغدغه بسیاری از افراد در حین مهاجرت خانواده‌های آن‌هاست. فردی که برای کار به ترکیه مهاجرت می‌کند، پس از گذشت یک سال از فعالیت در این کشور می‌تواند کارت آبی را دریافت کند که به کمک این کارت قادر به گرفتن ویزای همراه برای افراد خانواده خود نیز خواهد بود. همچنین فرزندان زیر 18 سال متقاضی نیز می‌تواند از طریق ویزای همراه و بدون نیاز به کسب مجوز در مدرسه‌های کشور ترکیه مشغول به تحصیل شود.

چگونه می‌توان مجوز کسب و کار را در ترکیه تمدید کرد؟

مهلت اعتبار مجوز کار 1 ساله است که پس از پایان اعتبار فرد باید مجوز کار خود را تمدید کند. به این نوع ویزا، ویزای کاری موقت گفته می‌شود. اگر شغلی که فرد در آن مشغول به کسب و کار است از مشاغل مورد نیاز در کشور ترکیه باشد، این کشور مجوز وی را تا 2 سال بعد تمدید می‌کند. پس از پایان این دو سال تمدید مجوز بعدی 3 ساله بوده و به همین ترتیب فرد می‌تواند تا 8 سال مجوز کار خود را تمدید کند. از ویژگی‌های اخذ اقامت ترکیه از طریق کار این است که پس از مدت 5 سال اقامت بستگان فرد در ترکیه بدون رفت و آمد آن‌ها نیز مجوز دریافت کار پیدا می‌کنند که این مورد برای خانواده‌هایی که به فکر مهاجرت هستند، یک مزیت ویژه محسوب می‌شود.

پس از این که فرد مجوز کاری خود را تا 8 سال تمدید کرد، حال می‌تواند برای اخذ مجوز کار دائمی اقدام نمایید که در این صورت لازم است مجوز خود را از طریق وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه دریافت کند. به این نوع از ویزا ویزای کار نامحدود گفته می‌شود. برای دریافت ویزای کار نامحدود راه حل دیگری نیز وجود دارد که فرد بدون رفت و آمد به مدت 6 سال در ترکیه مشغول به کار باشد. به این طریق زودتر می‌تواند به ویزای کاری نامحدود خود را دریافت کند.

اگر به دنبال دریافت مجوز خود اشتغالی در ترکیه هستید، لازم است ابتدا به مدت 5 سال و بی وقفه در زمینه کاری خود فعالیت کنید و پس از آن با اعطا کردن مدارک خود به وزارت کار و امور اجتماعی، مجوز کار خود اشتغالی را دریافت کنید.

شرایط عمومی کار در کشور ترکیه به چه صورت است؟

از نظر میزان ساعات کاری، ساعات کاری در ترکیه بیشتر از ساعات کاری در کشورهای اروپایی است و ترک‌ها به مدت 45 ساعت در هفته کار می‌کنند. کارمندانی که در این کشور به ادامه تحصیل مشغول هستند می‌توانند 14 روز بدون کسر حقوق مرخصی بگیرند تا به تحصیل خود پرداخته و در آخر حقوقشان نیز افزایش یابد. به دلیل این ویژگی بسیاری از مهاجران علاقه به تحصیل و کار هم زمان در کشور ترکیه را دارند. حداقل دستمزد ماهانه در این کشور 2558.40 لیر، دستمزد کارگر با مهارت پایین به صورت ماهانه 1380 لیر و دستمزد کارگر با مهارت بالا به صورت ماهانه 2830 لیر است. گفتنی است سن بازنشستگی در این کشور برابر با 60 سال است.

چه مشاغلی در ترکیه مورد نیاز است؟

از آن جایی که نرخ بیکاری در ترکیه حدود 12% است، فرصت شغلی بسیار زیادی در این کشور برای مهاجران وجود ندارند و اگر فردی می‌خواهد در این کشور به کسب و کار بپردازد، باید در زمینه شغلی خود مهارتی بالاتر از ترکیه‌ای‌ها داشته باشد. اگر از دانشجویان مقیم ترکیه هستید، فارغ التحصیل شدن از دانشگاه‌های برتر این کشور و تسلط به دو زبان انگلیسی و ترکی استانبولی از مهم‌ترین مزیت‌هایی است که به کمک آن می‌توانید در کشور ترکیه به دنبال کار بگردید. مهم‌ترین مشاغل مورد نیاز در ترکیه به علاوه حقوق متوسط ماهیانه آن‌ها در زیر آورده شده است:

  • عکاس با حقوق ماهیانه 4560 لیر
  • خلبان با حقوق ماهیانه 14200 لیر
  • مسئول کنترل ترافیک هوایی با حقوق ماهیانه 8520 لیر
  • طراح گرافیک با حقوق ماهیانه 4960 لیر
  • مدیر فروش با حقوق ماهیانه 13900 لیر
  • داروساز با حقوق ماهیانه 10200 لیر
  • مهندس هوا و فضا با حقوق ماهیانه 9710 لیر
  • حسابدار با حقوق ماهیانه 5560 لیر
  • معلم ابتدایی با حقوق ماهیانه 5510 لیر
  • معلم راهنمایی و دبیرستان با حقوق ماهیانه 6190 لیر

آنچه در مقاله اخذ اقامت ترکیه از طریق کار بیان شد

اخذ اقامت ترکیه از طریق کار دارای مزیت‌هایی چون دریافت اقامت دائم پس از 8 سال، دریافت تابعیت کشور ترکیه پس از 4 سال کار رسمی و برخورداری از بیمه‌های درمانی در کشور ترکیه است. از آن جایی که ترکیه به خوبی با دیگر کشورها مراوده دارد، کارمند شدن در این کشور به منزله کارمند بین‌المللی شدن بوده از این رو به راحتی می‌توانید به دیگر کشورها مسافرت کنید.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *