کد بورسی چیست و چگونه کد بورسی دریافت کنیم؟
هر فرد یا موسسه حقوقی جهت انجام معامله و خریدوفروش در بورس ابتدا بایستی کد بورسی یا کد سهامداری دریافت کند. همانگونه که برای واریز و برداشت از بانک ابتدا بهحساب بانکی نیاز دارید بایستی در گام اول برای ورود به بازار سرمایه حتماً کد بورسی یا کد سهامداری دریافت نمایید. کد بورسی یک شناسه یا کد است که از 3 حرف و 5 عدد تشکیلشده است.
این 3 حرف معمولاً از حروف الفبای ابتدایی نام خانوادگی افراد تشکیل میشود هرچند که بهتازگی کدهایی صادر میشود که شامل حروف تصادفی و همچنین اعداد تصادفی نیز میباشند. بهعنوانمثال نمونه کد بورسی آقای میرزایی میتواند ” میر 13254″ باشد. این کد شبیه به کد ملی است و مختص به یک فرد یا موسسه حقوقی است و هر فرد تنها میتواند یک کد بورسی مختص به خود داشته باشد، افراد و شرکتها در سامانه اطلاعات بورس با این کد شناخته میشوند. نکته اینکه زمانی که نام خانوادگی فرد تغییر کند، به دنبال آن کد بورسی نامبرده نیز دچار تغییر میگردد.
شرایط دریافت کد بورسی چیست؟
درگذشته برای دریافت کد بورسی داشتن مدرک دیپلم یک آیتم ضروری برای دریافت کد بورسی بود که به جهت گسترش بازار سرمایه، این شرط حذف شد و اکنون تمام افراد بالای 18 سال میتوانند کد معاملاتی آنلاین دریافت کنند. برای دریافت کد بورسی میبایست ابتدا در سامانه سجام ثبتنام نمود و پس از احراز هویت و دریافت کد 10 رقمی سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام نمود.
افراد و شرکتها پس از دریافت کد بورسی میتوانند از طریق نرمافزارهای معاملات آنلاین و یا پنل معاملات اینترنتی اقدام به خریدوفروش سهم در بازار بورس ایران نمایند. به معاملات آنلاین، معاملات برخط نیز گفته میشود و همچنین به معاملات اینترنتی، معاملات آفلاین نیز اطلاق میگردد.
توجه داشته باشید قبل از انجام معامله در بورس حتماً اطلاعات آموزش بورس را مدنظر قرار دهید.
برای دریافت کد بورسی حتماً بایستی در ابتدا به سامانه سجام مراجعه کرده و با ثبت مشخصات خود در این سامانه کد سجام 10 رقمی خود را دریافت نمایید، سپس میتواند برای دریافت کد سهامداری خود به روشهای توضیح دادهشده در ادامه اقدام نمایید.
راههای دریافت کد بورسی چیست؟
برای علاقهمندان به سرمایهگذاری در بورس و اوراق بهادار ایران هماکنون دو راه برای دریافت کد بورسی وجود دارد.
- دریافت کد بورسی بهصورت حضوری
- دریافت کد بورسی بهصورت غیرحضوری و اینترنتی
برای دریافت کد بورسی بهصورت حضوری میبایست به دفاتر یکی از کارگزاریها مراجعه نموده و درخواست کد بورسی خود را بهوسیله پر کردن و امضا چند فرم و همچنین ارائه مدارک اعلام نمایید. کارگذاری مدارک را به شرکت بورس و شرکت سپردهگذاری ارسال کرده و کد سهامداری برایتان صادر میگردد. بهطورمعمول پس از ارائه کامل مدارک حدود 2 روز کاری زمان میبرد تا کد صادر گردد.
در روش دوم میتوانید بدون مراجعه حضوری و از طریق اینترنت اقدام به ثبت نام در بورس نمایید. تعداد معدودی از کارگزاریها این امکان را برای علاقهمندان و متقاضیان ورود به بورس فراهم آوردهاند تا بتوانند بدون مراجعه به دفاتر کارگزاری مربوطه تقاضای دریافت کد خود را بهصورت اینترنتی و آنلاین انجام دهند.
در حال حاضر نزدیک به 100 کارگزاری در کشور وجود دارد که تنها تعداد کمی از آنها خدمات باکیفیت و مفیدی به مشتریان ارائه میدهند. آموزش آنلاین بورس، داشتن نرمافزار بهروز، احترام به همه مشتریان با هر میزان سرمایه، ارائه اعتبار و حتی تخفیف میتواند ازجمله خدمات مفید یک کارگزاری باشد.
پیشنهاد میکنم پس از دریافت کد بورسی ، برای شرکت در کلاس آموزش بورس کالج تی بورس اینجا کلیک کنید.
مدارک موردنیاز برای دریافت کد بورسی چیست؟
- افراد حقیقی میتوانند با ارائه مدارک ذیل اقدام به دریافت کد سهامداری بورس و فرا بورس نمایند
- اصل و کپی شناسنامه از صفحه اول و صفحه توضیحات
- اصل و کپی پشت و روی کارت ملی
- مشخصات حساب بانکی (شمارهحساب، شماره شبا، نام بانک، کد شعبه، نوع حساب)
- تکمیل فرم مشخصات مشتریان حقیقی
- تکمیل فرم درخواست کد معاملات آنلاین (قرارداد معاملات برخط)
- تکمیل فرم قرارداد انجام معاملات اینترنتی
تمامی شرکتها، موسسهها و سازمانها (اشخاص حقوقی) میتوانند با ارائه مدارک ذیل کد بورسی دریافت نمایند.
- اصل و کپی روزنامه رسمی آگهی تأسیس
- اصل و کپی روزنامه رسمی
- آگهی کلیه تغییرات
- اصل و کپی اساسنامه
- اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئتمدیره
- تکمیل فرم تعهدنامه
- تکمیل فرم مشخصات مشتریان حقوقی
- تکمیل فرم درخواست کد معاملاتی آنلاین
- نوشتن نامه درخواست کد سهامداری به کارگذاری
- معرفی نماینده موسسه جهت دریافت کد بورسی و انجام معاملات
ش